AJUTS PER INCENTIVAR EN L'ÀMBIT DELS RESIDUS

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, i la directora d’Innovació d’ACCIÓ, Àurea Rodríguez, han presentat la convocatòria d’ajuts d’enguany per a projectes d'economia circular en l'àmbit dels residus. Ho han fet després que el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat les bases de la línia de subvencions per a Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental que incentivin la realització d'activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d'economia circular, específicament en l'àmbit dels residus per a l'any 2020.

En base a la convocatòria, se subvencionaran projectes:

En els quals el valor dels productes, materials i recursos es mantinguin el màxim de temps possible dins l'economia.

- Que generin el mínim de residus possible
- Que caminin cap a l'objectiu de màxima eficiència en l'ús de recursos, reduint el consum de matèries primeres i la generació de residus en tot el cicle de vida dels productes.
- Millorin els processos de tractament de residus amb per recuperar recursos i/o disminuir la quantitat de residus que finalment són destinats a dipòsit (millora de processos de tractament).

Es prioritzaran projectes amb un major impacte del projecte en la prevenció i gestió dels residus en l'àmbit de l'economia circular.